2019-06-17

Webbinfluerad fysisk handel fortsätter att växa

Undersökningsföretaget Forrester förutspår att både e-handel och webbinfluerad fysisk handel fortsätter att växa. Idag utgör denna del 52% av den totala försäljningen inom detaljhandeln i USA. År 2018 beräknas e-handel och webbinfluerad fysisk handel utgöra 59% av den totala försäljningen. Denna utveckling ställer krav på dig som handlare att förena din fysiska och digitala butik med butiksdatasystem som hanterar båda delar.

 

Digitaliseringen av handeln gör att konsumenten ser alla kanaler som en helhet. Som handlare måste du anpassa dig därefter och möta kunden på deras villkor. Du som handlare måste ha en omnikanalstratgi, dvs se alla säljkanaler som en helhet och utjämna skillnaderna mellan den fysiska och digitala butiken.  


Se diagram nedan (klicka på bilden för en förstoring).

 

Källa: The Northridge Blog

Retail Breakfast Club 20 mars 2015
Kassasystem för kedjor
Kassasystem för retail
Sitoo Kassasystem för iOS

Omnikanal / OmniCHANNEL

Omnikanal innebär att alla säljkanaler är förenade i en och samma kanal. En sömlös helhet, där köp kan påbörjas på Internet och avslutas i den fysiska butiken eller tvärtom.

Unified Commerce

Unified Commerce är som omnichannel, men i realtid. Dvs Unified Commerce har endast en transparent sanning, där samtliga säljkanaler är realtidskopplade med varandra.

webbinfluerad fysisk handel 

Webbinfluerad fysisk handel

Källa: SCB, E-barometrn, Deloitte Digital,  

Webbinfluerad fysisk handel

Webbinfluerad fysisk handel innebär att köp i fysisk butik föranleds av aktiviteter på Internet. Aktiviteter såsom att skaffa kunskap, inspireras, jämföra produkter, hitta fysisk butik, boka eller lägga undan produkter. Konsumenten påbörjar sitt köp på Internet och avslutar i fysisk butik.

Omnikanalstrategi

En omnikanalstrategi handlar om att hantera alla säljkanaler som en helhet och utjämna skillnaderna mellan den fysiska och digitala butiken.

Omnikanalsystem

Ett omnikanalsystem förenar den fysiska och digitala butiken med kassaregister och webshop i ett och samma system.

HITTA OSS PÅ

Följ Sitoo på LinkedIn Följ Sitoo på Instagram