2019-06-17

Vi använder mobilen ungefär 150 gånger om dagen

De flesta människor ser på sin telefon ungefär 150 gånger om dagen (det är cirka en gång var sjätte minut). Förutom att ta emot samtal kontrollerar vi inkommande e-post och sms, men framförallt har surf via mobilen ökat explosionsartat. Delvis på grund av mobil shopping. Detta enligt Qualcomms vd Paul Jacobs. 

 

Som vi alla vet, har smarta mobiler förändrat vårt sätt att interagera med våran mobiltelefon. Telefonsamtal är inte längre den primära anledningen till att använda mobiltelefonen. Idag nyttjar vi våra mobiler för att utföra mer komplicerade uppgifter på kort tid. Och vi tar med mobilen vart vi än går.  Människor behandlar sin mobil som den primära webbläsaren, snarare än en sekundära. Detta eftersom det är en mobil källa för realtidsinformation.  

 

Läs hela artikeln på Mashable

Starta webshop med Sitoo
Kassasystem för kedjor
Kassasystem för retail
Sitoo Kassasystem för iOS

Omnikanal / OmniCHANNEL

Omnikanal innebär att alla säljkanaler är förenade i en och samma kanal. En sömlös helhet, där köp kan påbörjas på Internet och avslutas i den fysiska butiken eller tvärtom.

Unified Commerce

Unified Commerce är som omnichannel, men i realtid. Dvs Unified Commerce har endast en transparent sanning, där samtliga säljkanaler är realtidskopplade med varandra.

webbinfluerad fysisk handel 

Webbinfluerad fysisk handel

Källa: SCB, E-barometrn, Deloitte Digital,  

Webbinfluerad fysisk handel

Webbinfluerad fysisk handel innebär att köp i fysisk butik föranleds av aktiviteter på Internet. Aktiviteter såsom att skaffa kunskap, inspireras, jämföra produkter, hitta fysisk butik, boka eller lägga undan produkter. Konsumenten påbörjar sitt köp på Internet och avslutar i fysisk butik.

Omnikanalstrategi

En omnikanalstrategi handlar om att hantera alla säljkanaler som en helhet och utjämna skillnaderna mellan den fysiska och digitala butiken.

Omnikanalsystem

Ett omnikanalsystem förenar den fysiska och digitala butiken med kassaregister och webshop i ett och samma system.

HITTA OSS PÅ

Följ Sitoo på LinkedIn Följ Sitoo på Instagram