2019-04-23

Snart handlar fler via mobilen än datorn

År 2015 har analysföretaget Gartner förutspått att fler handlar via mobilen än via datorn. Därför är det viktigt att din webshop är anpassad för datorn, surfplattan och mobilen.

 

Det är viktigt att handeln verkligen tänker igenom sin strategi runt mobilen och vilken upplevelse de vill att kunden ska få, säger Gartneranalytikern Sandy Shen. Vidare understryker hon att om mobilköpen ökar så blir mobilen den allra viktigaste kontaktytan mot kunderna.

 

De företag som inte redan har satt upp en strategi för mobilen är sent ute. Det skulle de ha gjort för ett år sedan. Nu får de skynda sig på för att hinna ikapp, säger Sandy Shen.

 

Computer Sweden har skrivit flera artiklar som belyser hur den mobila handeln stöper om e-handeln. Computer Sweden har bla intervjuat Gartner, som är världens ledande analysföretag inom informationsteknologi.

 

Läs Mobilen stöper om e-handeln på Computer Sweden

Kassasystem för kedjor
Kassasystem för retail
Sitoo Kassasystem för iOS

Omnikanal / OmniCHANNEL

Omnikanal innebär att alla säljkanaler är förenade i en och samma kanal. En sömlös helhet, där köp kan påbörjas på Internet och avslutas i den fysiska butiken eller tvärtom.

Unified Commerce

Unified Commerce är som omnichannel, men i realtid. Dvs Unified Commerce har endast en transparent sanning, där samtliga säljkanaler är realtidskopplade med varandra.

webbinfluerad fysisk handel 

Webbinfluerad fysisk handel

Källa: SCB, E-barometrn, Deloitte Digital,  

Webbinfluerad fysisk handel

Webbinfluerad fysisk handel innebär att köp i fysisk butik föranleds av aktiviteter på Internet. Aktiviteter såsom att skaffa kunskap, inspireras, jämföra produkter, hitta fysisk butik, boka eller lägga undan produkter. Konsumenten påbörjar sitt köp på Internet och avslutar i fysisk butik.

Omnikanalstrategi

En omnikanalstrategi handlar om att hantera alla säljkanaler som en helhet och utjämna skillnaderna mellan den fysiska och digitala butiken.

Omnikanalsystem

Ett omnikanalsystem förenar den fysiska och digitala butiken med kassaregister och webshop i ett och samma system.

HITTA OSS PÅ

Följ Sitoo på LinkedIn Följ Sitoo på Instagram