2019-04-23

Responsiv design ersätter mobila sajter

Responsiv design slår ut mobila sajter

Responsiv design innebär att hemsidan är följsam – den är utformad så att innehållet på webbplatsen anpassas efter besökarens plattform. Oavsett om besökaren kommer in via datorn, surfplattan eller mobilen fungerar hemsidan lika bra.

 

Det var länge appar som drev användandet av den mobila webben och många krånglade även med särskilda mobilsajter. Men nu under 2013 tror de flesta experter att responsiv design kommer att bli den ledande tekniken.

 

Google rekommenderar responsiv webbdesign före lösningar med en separat hemsida för mobiler. Den största fördelen är att besökarens upplevelse är kontinuerlig, eftersom hemsidans grafiska manér och navigering är detsamma för alla kanaler. Har du även en fysisk butik med med webshop och kassaregister i samma system, är det en stor fördel att endast behöva uppdatera och underhålla en platform. 

 

Läs Utvecklingen sker i ett enormt tempo på Computer Sweden

Läs Googles guide för utvecklare

Starta en webshop där människor tycker om att handla. Och vill handla igen.
Kassasystem för kedjor
Kassasystem för retail
Sitoo Kassasystem för iOS

Omnikanal / OmniCHANNEL

Omnikanal innebär att alla säljkanaler är förenade i en och samma kanal. En sömlös helhet, där köp kan påbörjas på Internet och avslutas i den fysiska butiken eller tvärtom.

Unified Commerce

Unified Commerce är som omnichannel, men i realtid. Dvs Unified Commerce har endast en transparent sanning, där samtliga säljkanaler är realtidskopplade med varandra.

webbinfluerad fysisk handel 

Webbinfluerad fysisk handel

Källa: SCB, E-barometrn, Deloitte Digital,  

Webbinfluerad fysisk handel

Webbinfluerad fysisk handel innebär att köp i fysisk butik föranleds av aktiviteter på Internet. Aktiviteter såsom att skaffa kunskap, inspireras, jämföra produkter, hitta fysisk butik, boka eller lägga undan produkter. Konsumenten påbörjar sitt köp på Internet och avslutar i fysisk butik.

Omnikanalstrategi

En omnikanalstrategi handlar om att hantera alla säljkanaler som en helhet och utjämna skillnaderna mellan den fysiska och digitala butiken.

Omnikanalsystem

Ett omnikanalsystem förenar den fysiska och digitala butiken med kassaregister och webshop i ett och samma system.

HITTA OSS PÅ

Följ Sitoo på LinkedIn Följ Sitoo på Instagram