2019-06-25

Responsiv e-handel

Point och Sitoo förenar den fysiska och digitala handeln

Allt fler konsumenter vill kunna handla lika smidigt på sin mobila enhet som i en fysisk butik. I samarbete med Point har Sitoo använt sin expertis inom responsiv design och utvecklat ett responsivt betalfönster för e-handlare som vill kunna erbjuda samma betaltjänst på nätet som i sin fysiska butik.

 

I samarbete med Point har Sitoo tagit fram ett betalfönster för e-handel som har en unik responsiv design och är anpassat för fysiska butiker som vill driva affärer på nätet. Med en nyckelfärdig och responsiv helhetslösning för e-handel kan konsumenten äntligen vägledas mellan den digitala butiken och den fysiska och tvärtom utan att stöta på hinder. Den responsiva lösningen gör att en webshop anpassar sig automatiskt efter besökarens skärmstorlek. Upplevelsen blir därmed lika positiv oavsett om besökaren kommer in via dator, surfplatta eller mobil.

“Det är viktigt för våra kunder att enkelt och smidigt kunna driva sin butik oavsett var konsumenten hittar den. Vår ambition är därför att kunna leverera en nyckelfärdig helhetslösning för e-handel som upplevs lika positiv på mobiler och surplattor som på en dator. Därför känns det extra bra för oss att nu även kunna leverera ett responsivt betalfönster genom Point - det kommer många e-handlare välkomna stort” säger Jens Levin, VD på Sitoo

Flera senare rapporter och undersökningar pekar på att den snabbaste tillväxten inom e-handel är köp som sker via mobila enheter såsom smartphones och surfplattor. Samtidigt upplever allt fler konsumenter att det är svårt eller omöjligt att genomföra betalningar i mobilen, vilket är anledningen till att många transaktioner på mobila enheter avbryts. När Sitoo och Point inledde sitt samarbete tidigare i år insåg Sitoo tidigt att den kritiska punkten för att lyckas var just att leverera på denna utmaning. Nu kan handlarna sälja med kassasystem och responsiv webshop i samma system. 

 

Om Point

Point Transaction Systems AB är Sveriges ledande leverantör av kortterminaler med tillhörande utrustning och tjänster. Företaget levererar lösningar för elektroniska betalningar till alla sorters miljöer – allt ifrån den lilla kvartersbutiken, till butiker i den stora internationella koncernen.

Starta webshop
Kassasystem för kedjor
Kassasystem för retail
Sitoo Kassasystem för iOS

Omnikanal / OmniCHANNEL

Omnikanal innebär att alla säljkanaler är förenade i en och samma kanal. En sömlös helhet, där köp kan påbörjas på Internet och avslutas i den fysiska butiken eller tvärtom.

Unified Commerce

Unified Commerce är som omnichannel, men i realtid. Dvs Unified Commerce har endast en transparent sanning, där samtliga säljkanaler är realtidskopplade med varandra.

webbinfluerad fysisk handel 

Webbinfluerad fysisk handel

Källa: SCB, E-barometrn, Deloitte Digital,  

Webbinfluerad fysisk handel

Webbinfluerad fysisk handel innebär att köp i fysisk butik föranleds av aktiviteter på Internet. Aktiviteter såsom att skaffa kunskap, inspireras, jämföra produkter, hitta fysisk butik, boka eller lägga undan produkter. Konsumenten påbörjar sitt köp på Internet och avslutar i fysisk butik.

Omnikanalstrategi

En omnikanalstrategi handlar om att hantera alla säljkanaler som en helhet och utjämna skillnaderna mellan den fysiska och digitala butiken.

Omnikanalsystem

Ett omnikanalsystem förenar den fysiska och digitala butiken med kassaregister och webshop i ett och samma system.

HITTA OSS PÅ

Följ Sitoo på LinkedIn Följ Sitoo på Instagram