2019-06-17

Män genomför fler köp på mobilen än kvinnor

Män är mer benägna än kvinnor att genomföra köp via sin mobiltelefon. Detta enligt en ny undersökning genomförd av Harris Poll för Interactive Advertising Bureau. 76% av männen i åldern 18 till 34 år använder sin mobil för att genomföra faktiska inköp, vilket är mycket mer än någon annan grupp.

 

56% av de tillfrågade männen svarade att de utöver att surfa använder sin mobil för att genomföra faktiska inköp via webshop, jämfört med 45% av kvinnorna. 76% av männen i åldern 18 till 34 år använder sin mobil för att genomföra faktiska inköp, jämfört med 59% av kvinnorna i samma åldersgrupp.

 

Enligt undersökningen är de populäraste produkterna som köps via mobilen i popularitetsordning;

 

1) Kläder

2) Måltider

3) Musik/film/böcker

4) Leksaker och spel

5) Hemelektronik.

 

Källa: Internetretailer

Starta en responsiv webshop
Kassasystem för kedjor
Kassasystem för retail
Sitoo Kassasystem för iOS

Omnikanal / OmniCHANNEL

Omnikanal innebär att alla säljkanaler är förenade i en och samma kanal. En sömlös helhet, där köp kan påbörjas på Internet och avslutas i den fysiska butiken eller tvärtom.

Unified Commerce

Unified Commerce är som omnichannel, men i realtid. Dvs Unified Commerce har endast en transparent sanning, där samtliga säljkanaler är realtidskopplade med varandra.

webbinfluerad fysisk handel 

Webbinfluerad fysisk handel

Källa: SCB, E-barometrn, Deloitte Digital,  

Webbinfluerad fysisk handel

Webbinfluerad fysisk handel innebär att köp i fysisk butik föranleds av aktiviteter på Internet. Aktiviteter såsom att skaffa kunskap, inspireras, jämföra produkter, hitta fysisk butik, boka eller lägga undan produkter. Konsumenten påbörjar sitt köp på Internet och avslutar i fysisk butik.

Omnikanalstrategi

En omnikanalstrategi handlar om att hantera alla säljkanaler som en helhet och utjämna skillnaderna mellan den fysiska och digitala butiken.

Omnikanalsystem

Ett omnikanalsystem förenar den fysiska och digitala butiken med kassaregister och webshop i ett och samma system.

HITTA OSS PÅ

Följ Sitoo på LinkedIn Följ Sitoo på Instagram