2019-06-17

Konsumenternas förväntningar driver kedjorna

Konsumentens förväntningar driver kedjornas utveckling 

Konsumenter förväntar sig idag en friktionslös shoppingupplevelse i alla kanaler, både online och i fysisk butik. Butikskedjornas utveckling drivs nu kraftigt av konsumenternas egna nyfikenhet på ny teknik och önskan om att retailers ska använda deras personinformation för att skapa en bättre köpupplevelse.

 

Kunden önskar att personinformation används
För vissa kan verkligheten vara frustrerande när preferenser och tidigare aktiviteter inte är sömlöst anslutna över alla kanaler, visar en ny rapport framtagen av Criteo och IMRG, The Power of Omnichannel. 46% av brittiska konsumenter uppger att de upplevt en inkonsekvent shoppingupplevelse när de handlar i olika kanaler.

 

Samtidigt uppger hälften av de tillfrågade konsumenterna i studien att de vill att retailers behåller deras information för att kunna skicka skräddarsydda erbjudanden, medan 38% skulle vilja att deras information används för att göra hela köpupplevelsen mer personlig och sömlös med automatiserade leverans- och betalningsalternativ. 

 

Endast 9% får konsekventa upplevelser

"Konsumenter visar kontinuerligt en vilja att testa den senaste tekniken - och de är helt bekväma med att använda flera enheter för att komma åt butikerna, beroende på vilket som är mest lämpligt för sammanhanget. Utmaningen för retailers är att förstå hur dessa omnikanalsresor relaterar så att den upplevelse en kunden får är konsekvent, exakt och relevant, oavsett hur de väljer att engagera sig. Det finns fortfarande mycket att göra på den fronten. Endast 9% av respondenterna i vår undersökning uppger att de alltid får en konsekvent upplevelse när de interagerar med varumärken på olika vis”, säger Andy Mulcahy, Strategi- och Insiktschef på IMRG.

 

Överger ortodoxa strategier

Retailers förstår vikten av att knyta ihop alla kanaler. Faktum är att 72% rapporterar att de aktivt driver en strategi för att på sikt kunna uppnå en omnichannelstrategi, då det anses vara en viktig affärsprioritet. För att vara relevant måste handlare överge ortodoxa strategier och utnyttja data för att leverera en sann och personlig omnichannelupplevelse.

 

"Det enda sättet att kunna möta konsumenternas förväntningar är genom effektiv insamling, användning, integration och optimering av data online och offline", kommenterade John Gillan, VD på Criteo. Han tillägger att de företag som innoverar sin användning av data för att få en mer fullständig bild av sina konsumenter kommer att överleva och blomstra i den nya världen.

 

Källa: Internet Retailing

Molnbaserat kassasystem för retail
Kassasystem för kedjor
Kassasystem för retail
Sitoo Kassasystem för iOS

Omnikanal / OmniCHANNEL

Omnikanal innebär att alla säljkanaler är förenade i en och samma kanal. En sömlös helhet, där köp kan påbörjas på Internet och avslutas i den fysiska butiken eller tvärtom.

Unified Commerce

Unified Commerce är som omnichannel, men i realtid. Dvs Unified Commerce har endast en transparent sanning, där samtliga säljkanaler är realtidskopplade med varandra.

webbinfluerad fysisk handel 

Webbinfluerad fysisk handel

Källa: SCB, E-barometrn, Deloitte Digital,  

Webbinfluerad fysisk handel

Webbinfluerad fysisk handel innebär att köp i fysisk butik föranleds av aktiviteter på Internet. Aktiviteter såsom att skaffa kunskap, inspireras, jämföra produkter, hitta fysisk butik, boka eller lägga undan produkter. Konsumenten påbörjar sitt köp på Internet och avslutar i fysisk butik.

Omnikanalstrategi

En omnikanalstrategi handlar om att hantera alla säljkanaler som en helhet och utjämna skillnaderna mellan den fysiska och digitala butiken.

Omnikanalsystem

Ett omnikanalsystem förenar den fysiska och digitala butiken med kassaregister och webshop i ett och samma system.

HITTA OSS PÅ

Följ Sitoo på LinkedIn Följ Sitoo på Instagram