2019-05-24

Januarihandeln online slog femårsrekord i år

Januariförsäljningen online ökade med nästan en femtedel under januari 2014 och slog samtidigt femårsrekord för månaden. Under perioden hade detaljhandeln som helhet den starkaste tillväxten sedan mars 2010. Den totala försäljningen steg med 5,4% i januari 2014, jämfört med samma tid förra året och antalet nya butiker ökade med 3,9%. 

 

Vinnarna är de som kan erbjuda kombinationen onlinebutik med fysisk butik. Genom smarta helhetslösningar med kassaregister och webshop i samma system ska försäljningen öka ännu mer. Många handlare gör nu därför stora investeringar i analys- och leverantörskedjan för att kunna driva personifierade erbjudanden till konsumenten och därmed differentiera sig från konkurrenterna.

 

Källa: Internet Retailing, läs hela artikeln här.

Starta närbutik på Sitoo
Kassasystem för kedjor
Kassasystem för retail
Sitoo Kassasystem för iOS

Omnikanal / OmniCHANNEL

Omnikanal innebär att alla säljkanaler är förenade i en och samma kanal. En sömlös helhet, där köp kan påbörjas på Internet och avslutas i den fysiska butiken eller tvärtom.

Unified Commerce

Unified Commerce är som omnichannel, men i realtid. Dvs Unified Commerce har endast en transparent sanning, där samtliga säljkanaler är realtidskopplade med varandra.

webbinfluerad fysisk handel 

Webbinfluerad fysisk handel

Källa: SCB, E-barometrn, Deloitte Digital,  

Webbinfluerad fysisk handel

Webbinfluerad fysisk handel innebär att köp i fysisk butik föranleds av aktiviteter på Internet. Aktiviteter såsom att skaffa kunskap, inspireras, jämföra produkter, hitta fysisk butik, boka eller lägga undan produkter. Konsumenten påbörjar sitt köp på Internet och avslutar i fysisk butik.

Omnikanalstrategi

En omnikanalstrategi handlar om att hantera alla säljkanaler som en helhet och utjämna skillnaderna mellan den fysiska och digitala butiken.

Omnikanalsystem

Ett omnikanalsystem förenar den fysiska och digitala butiken med kassaregister och webshop i ett och samma system.

HITTA OSS PÅ

Följ Sitoo på LinkedIn Följ Sitoo på Instagram