2019-04-21

Handlarna tror på en bra sommar

Handlarna tror på sommaren

Enligt Svensk Handels handelsbarometer fortsätter framtidstron bland handlarna att öka. Drygt hälften av handlarna tror på en ökad försäljning i den egna butiken under de kommande 3 månaderna. Byggvaruhus och trädgårdshandlare blir sommarens vinnare.

 

Sommarhandeln har fått en kickstart med student-, nationaldagsfirande och vackert väder. Handlarna ser fram emot resten av sommaren med stor tillförsikt, säger Yvonne Ingman, vice vd på Svensk Handel

 

Läs Svensk Handels Handelsbarometer

Webbaserat kassaregister för iPad
Kassasystem för kedjor
Kassasystem för retail
Sitoo Kassasystem för iOS

Omnikanal / OmniCHANNEL

Omnikanal innebär att alla säljkanaler är förenade i en och samma kanal. En sömlös helhet, där köp kan påbörjas på Internet och avslutas i den fysiska butiken eller tvärtom.

Unified Commerce

Unified Commerce är som omnichannel, men i realtid. Dvs Unified Commerce har endast en transparent sanning, där samtliga säljkanaler är realtidskopplade med varandra.

webbinfluerad fysisk handel 

Webbinfluerad fysisk handel

Källa: SCB, E-barometrn, Deloitte Digital,  

Webbinfluerad fysisk handel

Webbinfluerad fysisk handel innebär att köp i fysisk butik föranleds av aktiviteter på Internet. Aktiviteter såsom att skaffa kunskap, inspireras, jämföra produkter, hitta fysisk butik, boka eller lägga undan produkter. Konsumenten påbörjar sitt köp på Internet och avslutar i fysisk butik.

Omnikanalstrategi

En omnikanalstrategi handlar om att hantera alla säljkanaler som en helhet och utjämna skillnaderna mellan den fysiska och digitala butiken.

Omnikanalsystem

Ett omnikanalsystem förenar den fysiska och digitala butiken med kassaregister och webshop i ett och samma system.

HITTA OSS PÅ

Följ Sitoo på LinkedIn Följ Sitoo på Instagram