2019-06-17

E-handel inför julen

Fortsatt bra drag i den svenska e-handeln inför julen

E-handeln i Sverige har en fortsatt hög tillväxt. Under kvartal 3 var tillväxten 13 procent. Det kan jämföras med detaljhandeln i sin helhet som växte med ca 2 procent under motsvarande period. Bland annat kosmetika, leksaker, byggvaror och accessoarer drog iväg med hela 23 procent. Under 2013 har e-handeln ökat med 17 procent, vilket är 4 procent mer än vid motsvarande tidpunkt 2012.

 

E-barometern som följer den svenska detaljhandelns utveckling inom e-handeln, har nyligen publicerat sin rapport för kvartal 3 och siffrorna ovan är hämtade från denna. E-barometern menar på att det sannolikt kan bli ytterligare en rekordjul för e-handeln i Sverige. Detta framförallt för hela 38% av konsumenterna tänker handla julklappar på nätet i år.

 

Läs hela rapporten: E-barometern Q3 2013

Starta webbutik
Kassasystem för kedjor
Kassasystem för retail
Sitoo Kassasystem för iOS

Omnikanal / OmniCHANNEL

Omnikanal innebär att alla säljkanaler är förenade i en och samma kanal. En sömlös helhet, där köp kan påbörjas på Internet och avslutas i den fysiska butiken eller tvärtom.

Unified Commerce

Unified Commerce är som omnichannel, men i realtid. Dvs Unified Commerce har endast en transparent sanning, där samtliga säljkanaler är realtidskopplade med varandra.

webbinfluerad fysisk handel 

Webbinfluerad fysisk handel

Källa: SCB, E-barometrn, Deloitte Digital,  

Webbinfluerad fysisk handel

Webbinfluerad fysisk handel innebär att köp i fysisk butik föranleds av aktiviteter på Internet. Aktiviteter såsom att skaffa kunskap, inspireras, jämföra produkter, hitta fysisk butik, boka eller lägga undan produkter. Konsumenten påbörjar sitt köp på Internet och avslutar i fysisk butik.

Omnikanalstrategi

En omnikanalstrategi handlar om att hantera alla säljkanaler som en helhet och utjämna skillnaderna mellan den fysiska och digitala butiken.

Omnikanalsystem

Ett omnikanalsystem förenar den fysiska och digitala butiken med kassaregister och webshop i ett och samma system.

HITTA OSS PÅ

Följ Sitoo på LinkedIn Följ Sitoo på Instagram