2019-04-23

Explosionsartad tillväxt i e-handeln

Enligt den senaste e-barometern vinner den svenska e-handeln allt större terräng. Årets andra kvartal, som normalt brukar vara svagast, överträffade till och med det första rekordstarka kvartalet med en tillväxt på 19 procent, vilket är sex procentenheter mer än tillväxttakten för motsvarande kvartal 2012.

 

Samtliga branscher visar en fortsatt stark utveckling. Hemelektronik ökade kraftigast med 21 procent jämfört med 11 procent under motsvarande period förra året. Största uppsvinget totalt sett visar däremot sport och fritid. Under andra kvartalet ökade den branschen hela 31 procent. Det kan jämföras med skor och kläder som växte ”bara” 10 procent.

 

E-barometern som följer den svenska detaljhandelns utveckling inom e-handel tas fram i samarbete med PostNord, Svensk Distanshandeln och HUI Research.

 

Läs hela E-barometern Q2 2013

Kassasystem för kedjor
Kassasystem för retail
Sitoo Kassasystem för iOS

Omnikanal / OmniCHANNEL

Omnikanal innebär att alla säljkanaler är förenade i en och samma kanal. En sömlös helhet, där köp kan påbörjas på Internet och avslutas i den fysiska butiken eller tvärtom.

Unified Commerce

Unified Commerce är som omnichannel, men i realtid. Dvs Unified Commerce har endast en transparent sanning, där samtliga säljkanaler är realtidskopplade med varandra.

webbinfluerad fysisk handel 

Webbinfluerad fysisk handel

Källa: SCB, E-barometrn, Deloitte Digital,  

Webbinfluerad fysisk handel

Webbinfluerad fysisk handel innebär att köp i fysisk butik föranleds av aktiviteter på Internet. Aktiviteter såsom att skaffa kunskap, inspireras, jämföra produkter, hitta fysisk butik, boka eller lägga undan produkter. Konsumenten påbörjar sitt köp på Internet och avslutar i fysisk butik.

Omnikanalstrategi

En omnikanalstrategi handlar om att hantera alla säljkanaler som en helhet och utjämna skillnaderna mellan den fysiska och digitala butiken.

Omnikanalsystem

Ett omnikanalsystem förenar den fysiska och digitala butiken med kassaregister och webshop i ett och samma system.

HITTA OSS PÅ

Följ Sitoo på LinkedIn Följ Sitoo på Instagram