2019-04-23

E-handel ökar försäljningen i den fysiska butiken

Många välkända kedjor som driver webshop är övertygade om att e-handeln bidrar till att öka försäljningen i de fysiska butikerna. Exempelvis ser klädkedjan Lindex sin nätkanal som en nödvändig del av helheten. De menar att nätet skapar merförsäljning i butikerna.

 

Det var inte självklart för Lindex att satsa på en nätbutik, och än idag har kedjans e-handelsansvarige en utmaning i att visa det fulla värdet av e-butiken för ledningen. Att den bär sig själv är en sak, men det är omöjligt att mäta hur mycket den bidrar till att öka försäljningen i butikerna. Ändå är Lindex, och för den delen en handfull andra kedjor som säljer via nätet, övertygade om att den effekten finns.

 

Läs E-handel som komplement till fysisk butik

på .SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur)

 

Läs även Tänk e-handel lokalt så vinner du globalt

Vinnande E-handel med Sitoo och Handelsbanken
Kassasystem för kedjor
Kassasystem för retail
Sitoo Kassasystem för iOS

Omnikanal / OmniCHANNEL

Omnikanal innebär att alla säljkanaler är förenade i en och samma kanal. En sömlös helhet, där köp kan påbörjas på Internet och avslutas i den fysiska butiken eller tvärtom.

Unified Commerce

Unified Commerce är som omnichannel, men i realtid. Dvs Unified Commerce har endast en transparent sanning, där samtliga säljkanaler är realtidskopplade med varandra.

webbinfluerad fysisk handel 

Webbinfluerad fysisk handel

Källa: SCB, E-barometrn, Deloitte Digital,  

Webbinfluerad fysisk handel

Webbinfluerad fysisk handel innebär att köp i fysisk butik föranleds av aktiviteter på Internet. Aktiviteter såsom att skaffa kunskap, inspireras, jämföra produkter, hitta fysisk butik, boka eller lägga undan produkter. Konsumenten påbörjar sitt köp på Internet och avslutar i fysisk butik.

Omnikanalstrategi

En omnikanalstrategi handlar om att hantera alla säljkanaler som en helhet och utjämna skillnaderna mellan den fysiska och digitala butiken.

Omnikanalsystem

Ett omnikanalsystem förenar den fysiska och digitala butiken med kassaregister och webshop i ett och samma system.

HITTA OSS PÅ

Följ Sitoo på LinkedIn Följ Sitoo på Instagram