2019-05-24

96% av konsumenterna vill ha video vid e-handel

Onlinevideo ökar i betydelse och effektivitet när det gäller köpbeslut, skriver e-consultancy.com i en nyligen publicerad artikel. Nästan tre fjärdedelar av konsumenterna är mer benägna att köpa en produkt eller tjänst om de kan titta på en video som förklarar det i förväg - något som man kan dra stor nytta av om man driver e-handel.  

 

En ny studie från Animoto, som är en leverantör av videolösningar, syftar till att undersöka hur onlinevideo påverkar konsumenternas beslut och hur onlinevideo driver varumärket för små företag. Studien visar att video är en av de bästa och mest övertygande av alla visuella verktyg. Video är i stånd att snabbt och koncist leverera stora mängder information. Speciellt om det handlar om en ny tjänst eller produkt. Studien visar att 67% av kunderna gärna tittar på instruktionsfilmer och 64% på videos med produkt- och tjänsteinformation. Video ökar dessutom längden av en besökares vistelse.

 

Läs undersökningen i sin helhet här - med bra exempel på enklare videos för små och mellanstora företag.


Läs här hur du på ett enkelt sätt kan addera video i Sitoo Webshop.

Start webbutik med Sitoo Webshop
Kassasystem för kedjor
Kassasystem för retail
Sitoo Kassasystem för iOS

Omnikanal / OmniCHANNEL

Omnikanal innebär att alla säljkanaler är förenade i en och samma kanal. En sömlös helhet, där köp kan påbörjas på Internet och avslutas i den fysiska butiken eller tvärtom.

Unified Commerce

Unified Commerce är som omnichannel, men i realtid. Dvs Unified Commerce har endast en transparent sanning, där samtliga säljkanaler är realtidskopplade med varandra.

webbinfluerad fysisk handel 

Webbinfluerad fysisk handel

Källa: SCB, E-barometrn, Deloitte Digital,  

Webbinfluerad fysisk handel

Webbinfluerad fysisk handel innebär att köp i fysisk butik föranleds av aktiviteter på Internet. Aktiviteter såsom att skaffa kunskap, inspireras, jämföra produkter, hitta fysisk butik, boka eller lägga undan produkter. Konsumenten påbörjar sitt köp på Internet och avslutar i fysisk butik.

Omnikanalstrategi

En omnikanalstrategi handlar om att hantera alla säljkanaler som en helhet och utjämna skillnaderna mellan den fysiska och digitala butiken.

Omnikanalsystem

Ett omnikanalsystem förenar den fysiska och digitala butiken med kassaregister och webshop i ett och samma system.

HITTA OSS PÅ

Följ Sitoo på LinkedIn Följ Sitoo på Instagram