Vi gör det lätt att hantera din e-butik

När du driver en e-butik på nätet behöver du en hel del stöd. Sitoo Webshop kombinerar alla de funktioner och tjänster som du behöver för din e-handel i ett vackert och intuitivt gränssnitt. Allt är utformat för att underlätta ditt arbete och spara dig tid.

Produkter

Lägg till och strukturera dina produkter, leverantörsinfo mm.

Kontakter

Ta hand om och kategorisera kunder. Se orderhistorik mm.

Lager

Smidig lagerhantering där du kan hantera lagerstatus och inköp.

Priser

Hantera flera olika prislistor, stafflade priser mm.

Ordrar

Hantera ordrar och bekräftelser. Se status och statistik. mm.

Betalningar

Välj bland många betalsätt; kort, faktura, avbetalning mm.

Leveranser

Skriv ut följesedlar, hantera klasser och olika leveranssätt mm.

Kampanjer

Hantera kampanjpriser och tidsstyrda rabattkoder.

Import och export

Smidig import och export via excel och csv. Finns även API.

Organisera och strukturera
produkter i din e-butik

Strukturera ditt sortiment med kategorier

Lägg till och strukturera dina produkter i olika kategorier. Med produktkategorierna skapar du en överskådlig struktur bland dina varor och gör det enkelt för dina besökare att navigera i din webshop.

Hantera produktegenskaper

Genom att specificera produktegenskaper för dina varor, kan du tydligt berätta för dina kunder om olika egenskaper så som ytskikt, vikt, material etc. Din kund får snabbt en god uppfattning om dina varor och kan enkelt bedöma sitt intresse för produkten. Produktegenskaperna förenklar försäljningsprocessen och hjälper din kund till ett köpbeslut.

Visa produktbilder med zoom

En bild säger mer än tusen ord, därför kan du med Sitoo Webshop visa många bilder för varje produkt i ditt sortiment. Du väljer själv hur många bilder du vill visa. Bestäm huvudbild och antalet miniatyrer. Låt sedan besökaren skifta mellan bilderna och se mer av din produkt. Med vår e-butik byter du lätt ut bilderna och ändrar din sortering.

Visa produktvarianter och olika utföranden

Genom att ange olika produktvarianter, tillåter du dina kunder att välja mellan t.ex. storlekar, färger och utseende för dina varor. Du kan smidigt visa hela ditt sortiment utan att duplicera dina produkter och dina kunder kan enkelt välja egenskaper för den vara de vill beställa. Du kan även lägga till ett beskrivningsfält som kunden själv får fylla i vid beställning av produkten, som t.ex. ingravering.

Lägg till filmer

Möt framtidens kund med rörliga bilder. Med Sitoo Webshop kan du infoga vilken filmsekvens du vill i anslutning till din produkt. Visa en instruktions- eller reklamfilm för dina besökare och öka din försäljning.

Infoga produktblad och skapa en fördel

Man skall inte underskatta kraften i en pdf-fil utifrån ett säljperspektiv. Precis som den klassiska historien om damsugsförsäljaren som satt in foten så fort någon öppnade dörren, i syfte att flytta fram säljprocessen. Kan du med hjälp av ett produktblad flytta fram säljprocessen. Om en presumtiv kund väljer att ladda ner ett produktblad till sin desktop från din e-butik, så har du skapat en fördel gentemot dina konkurrenter. Du har kommit närmare kunden och på så sätt har du även skaffat dig en fördel.

Lätt att skriv ut

Man skall heller inte underskatta kraften i att kunna skriva ut information om en specifik

produkt. På samma sätt som produktblad (se ovan) skaffar du dig en fördel genom att det är lätt för besökaren att skriva ut önskad produktinformation.

Tipsa en vän och underlätta köp

I många köpsituationer är man flera personer som skall tycka till innan ett köp faktiskt genomförs. Då är det viktigt att det är lätt att dela med sig och tipsa andra om en produkt som man överväger att köpa. Våra mallar är alltid utrustad med en tipsafunktion i anslutning till presenationen av en produkt.

Visa tillbehör och sälj mer

För att utöka försäljningen och skapa merförsäljning är det en fördel att presentera tillbehör i samband med produktpresenationen. Det är smidigt att visa tillbehör i samband med en produktpresenation.

Automatiska rekommendationer - Andra köpte även

Med Sitoo Webshop kan du både skapa automatiska rekommendationer och manuella rekommendationer. Dels kan du låta webbutiken automatiskt presentera de produkter som "andra köpte även" baserat på försäljningsstatistik, dels kan du själv bestämma vilka andra produkter som du vill framhäva i samband med en produktpresentation.

 

 

Ta hand om dina kunder

Vid en ny order från en helt ny kund skapas per automatik ett nytt kundkort med information om kunden. Med Sitoo kan du enkelt förändra din kundinformation, addera en ny kund, se orderhistorik per kund. Du kan även gruppera dina kunder och definiera vilka som exempelvis skall få nyhetsbrev eller julkort.

 

Om du använder dig av kundinloggning i samband med köp, behöver kunden inte lägga in sina kunduppgifter utan endast verifiera att kunduppgifterna stämmer.

 

 

Internationell e-handel

Nå fler kunder genom att expandera din webshop med flera språk och valutor. Med Sitoo har du möjlighet att visa dina produkter på fler språk och valutor. Du hanterar e-butiken i samma smidiga gränssnitt oberoende vilket språk eller valuta du väljer att visa. Med världen som spelplan kan din näthandel växa. Läs mer om Internationell e-handel

Hantera dina ordrar

Med Sitoo Webshop är det enkelt att hålla koll på och administrera sina ordrar.

Automatisk orderbekräftelse

I samband med varje order skickas en automatisk orderbekräftelse via mejl till kunden, vilken du kan styra innehållet på.

Detaljerad orderinformation

Detaljerad information om vem som gjort beställningen, order- och betalstatus med ordersumma och adress m.m. presenteras. För varje order skapas en händelselogg som registererar alla aktiviter som genomförts på beställningen. På så vis är det enkelt att svara på frågor för din kundtjänst.

Förändra orderinformation

I back office kan du smidigt förändra informationen på en order alternativt lägga upp en nya order.

Följa upp avbrutna köp

Avbrutna köp är ett vanligt fenomen inom näthandel. Därför sparar webbutiken alla ofullständiga beställningar, så att det blir enkelt för dig att göra en uppföljning med försäljningsaktiviteter såsom mejl eller telefon.

Skicka med specifik orderinformation

Som standard kan din kunder ange en annan leveransadress, men du kan även göra det möjligt att skicka med annan specifik orderinformation. Du kan exempelvis lägga in ett beskrivningsfält på en produkt där kunden själv får fylla i text för ingravering, vilken följer med som en specifik orderinformation.

 

 

Enkla och säkra betalningar

Köpvänlig snabbkassa

För att minimera antalet avbrutna köp och göra det enkelt för kunden att köpa, erbjuder Sitoo Webshop en användarvänlig kassa. Din kund får all nödvändig information på en och samma sida och det finns inga krav på inloggning eller lösenord. Hela utcheckningen hanteras i ett steg och kunden kan när som helst backa eller ändra sin information.

Många betalmetoder

Vi erbjuder dig ett stort antal betalmetoder, allt utifrån vad dina kunder efterfrågar. Du har även möjligheten att addera nya betalmetoder i takt med att användarnas betalmönster förändras. Exempel på betalmetoder som hanteras är kort såsom Visa, MasterCard, Diners och American Express, direktbetalningar via internetbank. Dessutom kan du använda dig av Klarna faktura och konto, Handelsbanken Faktura och Delbetala, PayPal, postförskott och beställningsformulär. Läs mer om betalsätt.

Säkerhet och bedrägeriskydd

Med fokus på dina kunders säkerhet och flexibilitet får du med vår e-butik möjlighet till flera trygga betallösningar. Exempelvis erbjuder Paynova en smidig, säker och heltäckande betallösning med ett komplett bedrägeriskydd samt möjlighet till flera betalmetoder, språk och valutor. Tillsammans med PayPal, en av världens främsta aktörer inom kortbetalning över Internet, erbjuds du 100% säkra transaktioner i varje affär. Klarna som erbjuder faktura och avbetalning tar alltid hela kredit- och bedrägeririsken, samtidigt som du alltid är garanterad betalning.

 

 

Lagerhantering och lagerstatus

I Sitoo Webshop finns en smidig lagerhantering där du kan hantera lagerstatus. Dessutom kan du lägga in varningar så att systemet ger en signal om när det är dags att fylla på ditt lager. Du bestämmer själv vad som skall hända om en produkt tar slut, exempelvis släcka ner produkten eller endast byta lagerstatus till "Beställningsvara". Du kan själv definiera olika lagerstatus som skall presenteras och bestämma om lagerstatus skall visas eller inte.

 

 

Leveranser

Sitoo Webshop ger dig bra stöd för att definiera fraktavgifter på dina produkter. Du kan dela in dina produkter i olika leveransklasser. För varje leveransklass definierar du en fraktkostnad. På så vis blir det smidigt att hantera fraktavgifter. Självklart kan du sätta upp regler för om du skall bjuda på frakten, dvs fri frakt. Du kan hantera olika typer av leveranssätt. Allt eftersom du utvecklar din affär och sätter  upp avtal med fraktföretag kan du addera dessa som leveranssätt.

 

 

Smidig import och export

Att importera och exportera exempelvis produktinformation, lagerstatus, ordrar, prislistor m.m. är både enkelt och smidigt. Med Sitoo Webshop kan du dels importera och exportera data till och från Microsoft Excel. Dels till och från en textfil (.csv). Comma-separated value (CSV) är ett filformat som vanligtvis användas vid utbyte av data mellan olika system som har olika filformatstandard. Dessutom kan vi erbjuda smidiga integrationer till populära affärssystem såsom Fortnox och Visma.